21-05-26

 Hej Alla som följer oss!

Vi börjar med att berätta om mamma Lucky och när vi föddes den 18 maj 2021.

Dagen började fint med sol och blå himmel. Lucky var orolig hela natten och på morgonen gick vattnet men förlossningen vill ej riktigt komma igång.

Vi åkte in till Bästa djursjukhuset Anicura Albano där man röntgade för att se om någon valp låg fel men allt såg bra ut. Ett ultraljud togs och där kunde man se att två av valparna hade låg hjärtfrekvens och beslut togs om kejsarsnitt.

Hela 10 små valpar, pigga och välmående. Började dia direkt på mamma när hon vaknat ur narkosen.

Så lyckligt slut och 10 fina välmående valpar som stadigt ökar i vikt.

(Gå gärna in på Instagram djursjukhuset Albano där finns första fotot på Lucky och hennes valpar)!

Här kommer Bizzie's historia!

Bizzie har mått superbra under hela dräktigheten pigg glad och ätit som vanligt. På kvällen den 19 maj fick Bizzie gröna flytningar och vi ringde och fick komma till Bagarmossens djursjukhus (Albano stänger kl 22.00)

Där undersöktes Bizzie och man konstaterade att hon ej var öppen ännu för att kunna föda fram sina valpar. Ett ultraljud togs och det konstaterades även där att några av valparna hade låg hjärtfrekvens och det beslutades om kejsarsnitt även på Bizzie!

Vid 22.30 tiden kom en kuvös med ett gäng valpar, lite groggy efter narkosen men annars pigga och fina. Började även de dia direkt mamma Bizzie kom ner från operationen och då hon vaknat ur narkosen.

Det blev en lång natt och vi kom inte hem förrän vid 04.00. Hade bästa kompisen Maria här och sonen Victor som tog hand om Lucky och hennes små så vi behövde ej känna någon stress.

Det var 10 små valpar som föddes men tyvärr blev en av flickorna en liten ängel så nu har Bizzie sina 5 små pojkar och 4 små flickor och alla mår bra. 

Det var Bizzie och Luckys historia. Nu har det gått en vecka och allt fungerar fantastiskt bra. Väntar nu på att de små skall öppna sina ögon och sina öron, brukar ske runt dygn 10-12.

Även första kloklippningsdagen närmar sig, då skall hela 342 små klor klippas.

Många kramar från matte, Bizzie och Lucky och de 19 små pärlorna!