2016-01-24

Dee dygn 60

Dee dygn 60

Ja nu börjar det dra ihop sig, dygn 60 idag.

Vår lilla gumma har det lite jobbigt nu, det är tungt, hon är lite flåsig men äter fortfarande upp nästan all sin mat........ Nybadad och redo för att få sina små! Mycket aktivitet i magen just nu!

Vi tempar henne morgon, mitt på dagen och kvällen, den hoppar lite upp och ner men har ännu ej varit ner under 37,5. Nu på dagen var den uppe i 38,5.

Inga mer promenader går vi utan Dee får gå ut med oss på tomten.

Vi får nu se vad som händer under morgondagen......

Dee 2016-01-17

Nu går tiden sakta framåt. Varit på en liten kort promenad med pappa, nu endast -10 grader, har varit svårt att vara ute så mycket när det varit nästan -20 flera dagar nu!

Allt är klart och förberett för de små när de behagar titta ut. Hon är stor och har en hel vecka kvar innan beräknad valpning.........skall bli så så spännande, längtar.

Idag valpspekulanter här. Ha en fortsatt skön söndag!

Dee 2016-01-17 efter en liten kort promenad med pappa

Dee 2016-01-17 efter en liten kort promenad med pappa

Dygn 52 2016-01-16

Dee 20160116 dygn 52

Dee 20160116 dygn 52

Hej alla som följer oss!

Dee är nu riktigt stor, mäter hela 95 cm och nedräkningen har börjat. Vi har på känn att det kanske blir små bebisar till nästa helg!

Igår hade vi valpköparbesök och det kändes så bra. Viktigast för oss är ju att de små kommer till fina och varaktiga hem och att man verkligen tänkt igenom att man skall ha den lille i många många år!

Kram till er alla

Dygn 48

Dee 10 veckor

Dee 10 veckor

Dee mår fortsatt mycket bra men det börjar bli lite tungt nu. Valplådan och Dee har nu flyttat in i vårt sovrum.  Hon har sovit med oss i snart 3 veckor nu och tycker nog det är rätt skönt och mysigt.

Tiden går fort och nu räknat är det bara 15 dagar kvar till beräknad valpning, spännande skall det bli.

Jag mäter magen nu ungefär var tredje dag. Började på dygn 25 och då var hon bakom revbenen 74 cm, nu på dygn 48 har hon ökat till 87 cm. Hon är mycket hungrig och äter nu cirka 14 dl / dag, valprfoder blandat med vuxenfoder.

Hon går nu in på sin åttonde vecka  och livmodern är mycket stor och de små kan röa sig tämligen fritt i fosterhinnorna och är nu cirka 15 cm långa.

Håller på att fundera över namn så vi får se vad det kan tänkas bli...........

Kram alla som följer detta!

Daizie och lilla Dee

Daizie och lilla Dee

Dee dygn 40

Silver cirka 5 mån

Silver cirka 5 mån

Ja nu var det början på ett nytt spännande 2016.

Dee har gått hela 40 dygn och nu börjar man se med egna ögon att hon verkligen är dräktig. De små fostren är nu cirka 10 cm långa och fram emot helgen är de små så starka att man skall kunna känna fosterörelser genom bukväggen.

Hon är pigg och mycket mycket glad! Springer lös som vanligt på promenaderna, hon är mycket lyhörd och duktig.

Silver är ju också en mycket lyhörd gosse med mycket fart i, älskar apportera och bära allt han hittar, skor finns över hela huset. Så det blir nog valpar med riktigt med fart i.