Hej Alla som med spänning väntat på att denna sida skall bli uppdaterad, nu kommer en fin berättelse från Maria om hur Kellie mår från dygn 14 och framåt!

Gör även ett litet fotoalbum där ni kan följa Kellie och hennes små som är beräknade att födas kring 20 december 2020 vilken härlig julklapp vi har att vänta🙂

Kellie gör sig hemmastadd i valplådan

Kellie gör sig hemmastadd i valplådan

Dygn 14 till 49

Dygn 14

Ja, då var det då två veckor sedan Kellie och Ludde parades första gången. Det blev tre lyckade parningar, tre dagar efter varann. Vi funderar och funderar, kan det finnas några småttningar därinne?

Det här är Kellies första kull så allt känns väldigt spännande. Det är svårt att låta bli att hela tiden leta efter tecken på att hon skulle vara dräktig. Det vi har märkt är att hon är så kelig. Det är hon ju i och för sig annars också, men vi tycker nog att det är lite mer än vanligt...Annars beter hon sig som hon brukar. Hänger gärna med på långpromenaderna och är väldigt matglad.

Dygn 15

Idag var det dax att vaccinera Kellie mot Herpesvirus på Upplands Väsby djursjukhus. Känns bra att veta att både hon och valparna får ett skydd. Hon ska få två sprutor medan hon är dräktig, nästa gång blir två veckor innan valpning. Kan inte låta bli att tänka på att nästa gång vi åker dit är det dax för ultraljud....så spännande. Men mer om det när det blir!

Dygn 21

Idag mätte vi Kellies bukomfång för första gången, 64 cm blev det. Hon är fortsatt väldigt kramgo och vill helst sitta så nära oss det bara går. Mysigt!

Dygn 30

Nu är den stora dagen här! Vi ska göra ultraljud på Kellie för att äntligen få veta om det finns små valpar därinne.  Återigen var vi på Upplands Väsby djursjukhus. Kellie var så duktig och la sig på bordet. Veterinären såg ganska snabbt 7 valpar! Matte kunde förstås inte hålla tårarna tillbaka (känns ju nästan som att bli mormor). Vi fick även veta att det kan vara fler valpar som hon missat att räkna, men också att det kan bli färre då det fortfarande är tidigt i dräktigheten och det ibland händer att valpar resorberas.

Dygn 32

Nu är tjejen rejält hungrig, sitter och tittar på matskålen som fort hon är i köket. Vi har nu bytt foder till Eukanuba puppy start. Det är detta foder som valparna kommer att börja med när det blir dax för det. Mängden mat har vi också ökat på för att täcka hennes näringsbehov. Kellie blev överlycklig över sin "nya" mat. (Hade inte väntat mig något annat av denna matglada tjej.

Dygn 34

Idag hade Kellie än träff med valparnas pappa Ludde. Kellie, som annars älskar att leka med andra hundar, var nu inte alls sugen på bus. Stackars Ludde tyckte nog hon var väldigt tråkig. Jag gissar att hon gått in i mammarollen lite.

Dygn 35

Idag mätte hon 70 cm runt buken. Hon är väldigt lugn, känns värdig på något vis. Den lilla magen börjar bli alldeles spänd.

Dygn 41

Idag  fick Ludde och Kellie träffa eventuella valpköpare. Så trevligt att träffa dem. Förstås var vi utomhus hela tiden med tanke på pandemin.

Dygn 42

Bukomfång idag är 81 cm, har alltså ökat 11cm på en vecka. Nu ser man verkligen på henne att hon är dräktig. Nästa vecka hoppas vi på att känna små buffar från valparna. Längtar!

Dygn 49

Jag fortsätter skriva lite här. Idag skall Kellie ta sin andra herpes vaccin kl 19.00 Väsby Djursjukhus.

Har tät kontakt med Maria och blir uppdaterad.

Nu kan man verkligen känna att det är liv och rörelse i magen. Fostren är nu cirka 10 cm långa och livmodern fyller ut stora delar av buken. Kellie mår fortsatt mycket bra och det närmar sig nu med stormsteg......

Dygn 55

Rapporten har nu

inkommit från Maria och Kellie!

Dygn 55

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade. Men det har hänt mycket med Kellie. I måndags var vi och vaccinerade henne andra gången mot Herpes, så nu är det klart! Magen växer och växer nu, 93 cm mätte vi  den till idag. Var man än känner med handen på magen så rör det sig, ibland ser det ut som magen går i vågor! Häromdagen när hon låg på rygg (vilket hon älskar att göra) såg vi en tass som såg ut att vinka åt oss. Det blev så verkligt, som lillmatte sa: Men ska det verkligen bli riktiga valpar??! 

Valplådan är på plats i sovrummet som vi har bäddat fint tycker vi, men Kellie tycker hon bäddar myycket finare. För det mesta gör hon en enda hög av alla filtar. 

I övrigt är hon nu lugn som en filbunke, promenaderna gör vi lite kortare än vanligt, eftersom hon inte har samma ork längre. Sen har hon fått en "härlig" vana att väcka mig varje natt för att gå ut och kissa...

Vi den här tiden är valparna ca 15 cm, men när vi får träffa dem är de ca 16-18 cm. Det närmar sig med stormsteg!

Bilden nedan visar att nu har magen verkligen vuxit, inte lätt att äta, inte lätt gå långpromenader men nästa söndag hoppas vi de små tittat ut!

Många kramar från Maria, Kellie och Irene

Kellie dygn 55

Kellie dygn 55