Dee dygn 60

Dee dygn 60

Charmally Donna Dee dygn 59

Charmally Donna Dee dygn 59

Dygn 59, 170605

Ni får ursäkta mig dålig uppdatering men full fart så dagarna räcker inte riktigt till, här kommer i alla fall lite information.

Dee mår bra. Hon tycker nog det börjar bli lite jobbigt nu för hon är stor, mäter hela 98 cm runt magen (samma mått som vår förra kull hon hade här hemma).

Vi har nu gått i slutet av hennes dräktighet alltså vecka 9, idag dygn 59 och beräknad dräktighet är 63 dygn.

Fostren är nu mellan 16 och 18 cm långa. De har ordentligt med hår, ögonen är slutna och öronen är slutna. Så gott som hela skelettet är förbenat. Ja nu är dom alltså redo att anlända världen vilken dag som helst.

Valplådan är klar och står bredvid min säng i sovrummet, hon är i den och kikar runt lite men ligger fortfarande nedanför min säng på golvet. Börjar nu äta lite sämre men då blandar vi i lite gottis och då går det i. Tempar gör vi nu morgon och kväll för att se hur tempen håller sig, skall ner rätt lågt och därefter upp igen, kan hoppa lite fram och tillbaka.

Nej nu längtar vi att de små skall titta ut och presentera världen för dem.

Hör nu av mig när de är födda och jag vill träffa Alla otroligt trevliga familjen som varit här och träffat oss och alla våra hundar kram till er.

Irene Dee, Peter och resten av flocken

2017-05-22

Hej nu är jag tillbaka från en underbar helg i Piteå som innehållit det mesta, Pitepalt, träffat underbara människor och hundutställning medan Peter har hållt ställningarna här hemma med övriga flocken.

Dee mår jättebra, mätt henne idag runt magen och den börjar bli ganska stor. Mäter samma omkrets som hon gjorde med förra kullen, då fick vi 8 valpar.

Ja som sagt jag är jätteglad över helgen som gått. Peter for med två hundar på utställning Ulriksdals Slottspark där Jojo 5,5 månader debuterade i ringen (Paul och Bizzies lilla kille). Han gjorde jättebra ifrån sig och tyckte det hela var jättekul. En underbar handler visade alla hundarna "Jonna". De placerad sig bra. Hon visade även vår valpköpare Carina's lilla raket Kajsa som placerad sig som 3:a i klassen så grattis.

Jag själv har varit i Piteå med en härlig valpköpare från vår andra kull Anette och hennes fina Douglas knep CERTET vi själva fick nöja oss med Reserv Certet i Tikklassen. ja  nog pratat om detta.

Nu skall vi till helgen börja träffa blivande valp ägare och det skall bli kul och spännande ni är sååå välkomna.

Trevlig fortsättning på denna vecka, kram Irene, Dee och resten av gänget!

2017-05-10,dygn 33

Hej på er alla!

Lite uppdatering. I måndags 8/5 var vi nere i Vallentuna hos veterinären och gjorde ett ultraljud stående på Dee. Det visade sig att det var ett helt litet gäng därinne.

Har mått henne idag igen och hon har nu gått upp i omfång till 77 cm, följer rätt lika sin kurva från förra kullen med Olof och Elsa.

Hon är nu inne i sin femte dräktighetsvecka och jag tar lite information ur en mycket bra bok vi har här hemma som heter Valpningsboken skriven av Ann-Sofie Lagerstedt.

Embryot liknar nu en hund och kallas nu foster. Fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. Man kan nu också avgöra könstillhörighet. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben.

Hon har nu gått halva sin dräktighet, mycket pigg och sprallig som vanligt på våra promenader men här hemma tar hon det lugnt!

Det var allt för idag!

2017-05-03

Olof 7 veckor

Olof 7 veckor

Hej all som tycker det är lite kul att följa vår lilla valpdagbok skall verligen försöka vara duktig och hålla er alla uppdaterad.

Vi tror nu  verkligen att Dee är dräktig. Hon är mycket mycket kelig och vill vara med hela hela tiden. Kramig och go.

Vi mätte magen för första gången igår kväll då dygn 25 (jag mäter bakom revbenen) hon var då 74 cm, vid hennes förra valpkull hade hon samma mått!

Om det nu är så vi tror så är valparna i magen cirka 17-27 mm stora.

Viktigast Dee mår som en Prinsessa❤och pappa Paul också